ÖNÉLETRAJZ

 

 

1984. április 9-én születtem Szegeden. Nagycsaládban nőttem fel. Akkorában, ahol a kakaó lábosban kerül a reggeliző asztalra, és a görögdinnyéből csak vékonyka szelet jut. Hat féltestvérem van. Én vagyok a legkisebb a családban. Apám és anyám egyetlen közös gyermeke. Ha fiúnak születek, a Győző nevet kaptam volna. Azt mondták azért, mert egyetlen győztes pontja voltam az ő találkozásuknak.

Az általános iskolát, dráma osztályban végeztem. Felsős koromra a képzőművészet kezdett érdekelni, így a Tömörkény István Gimnáziumba jelentkeztem, az iparművészeti osztály kerámia szakára. Öt nagyon izgalmas év következett. Szerelmem az agyag lett. Imádtam elvonulni a műhelybe, és kedvem szerint formálni ezt a csodálatos anyagot. Az ötödév elvégzésével megkaptam a keramikus képesítést.

Ekkortájt ismerkedtem meg a színház világának számomra addig ismeretlen ágával, az alternatív színjátszással és a stúdiószínházi légkörrel. Személyes, szoros, már-már tapintható közelséget tapasztaltam itt: az előadó és befogadó kontextusában, és ez a világ ettől kezdve vonzásában tart.  Ajándék volt tehát számomra, hogy oszlopos tagja lettem a Szegedi Egyetemi Színháznak. Itt nemcsak színészetet, az egész színházat tanulhattam, szemtanúja voltam egy produkció létrejötte minden fázisának.

Gimnáziumi éveim után elvégeztem a Szegedi Színitanodát, színész II. képesítést szerezve ezzel. Majd szerződést kaptam a Szegedi Nemzeti Színházban. 2008-ban kaptam meg Színész I. bizonyítványomat a Pesti Magyar Színiakadémiától.2012-ben elvégeztem a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar Művelődésszervező szakát média szakirányon.

 

 

 

 

 

Info

Édes Anna fényképek!!!! 2010. 11. 27.

Csárdáskirálynő fényképek!!!! 2010. 10. 02.

Naptár